De makers: Vermunt en Van de Ven

Kunstenaar Léon Vermunt en grafisch ontwerper Ruben van de Ven hebben samen het beeld van Frans van der Groen gemaakt. Als duo gaan zij ook het kunstwerk voor de stadsfoyer van schouwburg De Kring creëren.

Leon Vermunt en Ruben van de Ven tussen de beeldjes van Frans van der Groen

Foto: Timo Reisiger

Léon Vermunt

Léon Vermunt is in 1952 in Roosendaal geboren. Hij volgde een academische opleiding in Tilburg en heeft in Wouwse Plantage een atelier, beeldentuin en een eigen bronsgieterij. De kunstenaar laat zich in zijn werk inspireren door de vrouwelijke figuur, de mens in beweging en natuurlijke, organische vormen. Ook Roosendaal heeft een monumentaal kunstwerk van Léon Vermunt. De ‘Trommelaeren van Roesendaele’ staan prominent op het dak van de galerijflats op de Nieuwe Markt. Vermunt heeft tientallen kunstobjecten op zijn naam staan.

Ruben van de Ven

Ook Ruben van de Ven is een Roosendaler, uit het bouwjaar 1978. Ruben volgde de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en is in Roosendaal zelfstandig gevestigd als grafisch ontwerper. In zijn vrije tijd is hij Prins Carnaval van Tullepetaonestad (2012-2016). Ruben kan naar eigen zeggen geen genoeg krijgen van Italiaanse schilder- en beeldhouwkunst en voelt zich bevoorrecht om samen met Léon Vermunt het ontwerp en de uitwerking van het kunstwerk Stadsgezichten voor zijn rekening te nemen.